OM TANTRAFESTIVAL

“Omkring festivalens udvikling, så er den vokset på en ret utraditionel måde. Vores første Tantrafestival i Danmark i 2011 var så vidt vi ved den første i verden nogensinde. Siden da er konceptet blevet enormt populært og du finder tantrafestivaler over hele verden. Også en del der er større end vores. Men festivalen i København var den første.

Ligesom Tivoli var den første ‘entertainment park’. Festivalen var fra starten af international og tiltrak undervisere og kreative folk fra hele Europa.Så selve festivalen i Danmark er ikke vokset så meget i antal besøgende. Det har ligget mellem 400 – 500 hvert år siden begyndelsen i 2011, som er max kapacitet i vores venue.

Tilgengæld har folks oplevelser på festivalen inspireret dem så meget, at det ‘såede frø’ andre steder og flere af de tantrafestivaler, man nu ser verden over, er inspireret af vores koncept. En del af dem arbejder vi direkte sammen med. Der er for eksempel idag store festivaler i London, Prag, Budapest, Malmø, Helsinki, Lissabon og snart en ny i Cluj som vi alle samarbejder med.

Håbet er at en dag af skabe en kæmpestor festival et sted i Europa a la tantraens ‘Roskilde Festival’ eller ‘Boom Festival’. Måske i Danmark!”

Sahajananda Porslund, medarrangør og idéskaber for festivalen

TEAM TANTRAFESTIVAL

Der er som I sikkert kan regne ud rigtig meget arbejde i af få en festival baseret på frivillighed op og stå. Som udgangspunkt er alt baseret på frivillighed: hjælpere, musikere, dansere, værter, arrangører og selv workshopafholdere. Der er ingen der modtager ‘betaling’ for deres arbejde, udover den rene og skære lyst til at dele tantrisk visdom og nogle rigtig gode og fornøjelige stunder sammen. Og det har da gået meget godt indtil nu med en festival der snart har 10 år på bagen. Her er lidt om primus motorerne der p.t kører vores festivaler i Danmark. 

Advaitananda Stoian

Advaita Stoian er tantrafestivalens grundlægger.

Advaita er forfatter til verdens mest omfattende tantrakursus der strækker sig over 7 år. Udover yoga og tantralærer er Advaita uddannet fysiker og har dedikeret sit liv til at finde balance mellem spiritualitet og videnskab.

Sahajananda Porslund

MA in Comparative Literature and Modern Culture @ Copenhagen University (MA). Educated as certified yoga – and tantra teacher under AIFYM. Spiritual entrepreneur and researcher since 2002. Currently teaching in Copenhagen and Stockholm @ Natha. 20 years’ experience with tantric practices.

Elodia Johansen

Elodia er vores eventplanlægger og har ansvaret for markedsføre festivalen, så I kan finde den næste! Elodia er også skribent, digital designer og certificeret AIFYM underviser i yoga og tantra.

Arthur Lederer

Medarrangør af festivalen i København på vegne af Natha Yogacenter. Arthur er certificeret underviser i yoga, tantra og meditation.

Erotina Larsen

Erotina er den praktiske koordinator af gæstetalere og de frivillige der kommer og hjælper til under festivalerne. Erotina er certificeret AIFYM underviser i yoga.

 

Minodora Blomgren

Er arrangør af festivalen i Århus og hestekrafterne bag af få vores festival i det nordjyske til at galloperer med 120 i timen ud over den jyske hede.